Sigrid
© Francesca Allen

Om initiativet

En «rider» er artistenes krav til alt fra sceneoppsett til mat og drikke backstage. Festival- og konsertarrangører strekker seg langt for å imøtekomme disse kravene. Denne posisjonen kan artistene bruke til å også stille miljøkrav der de opptrer.

Artister og musikkfestivaler sprer glede over hele verden, men avgir også et høyt klimaavtrykk. Vi vet at mange artister både er samfunns- og miljøengasjerte, og ønsker å gjøre tiltak selv. I tillegg til å gå frem som et godt eksempel gir The Green Rider dem en mulighet til å minske sitt klimaavtrykk ved å sette enkle og tydelige krav til konsert- og festivalarrangører over hele verden. På denne måten bruker de sin betydelige innflytelse på en positiv måte.

Som en av Nordens største energi- og gjenvinningsaktører ønsker Fortum å adressere behovet for at musikkbransjen driftes på en grønn og energivennlig måte. Derfor tar Fortum nå initiativet til «The Green Rider» sammen med Øyafestivalen og Stig Brenner.

Vi har fått med en rekke av Norges mest profilerte artister som Stig Brenner, Sigrid, Tommy Tee, Sondre Justad og Bendik for å nevne noen. I tillegg har en av Nordens største booking-byrå, All Things Live sluttet seg til initiativet og vil jobbe for at alle deres artister tar i bruk The Green Rider. Sammen jobber vi for en grønnere fremtid.

Vi bruker informasjonskapsler for å analysere trafikken vår. Velger du å signere "The Green Rider" vil signaturen din vil bli lagret i 90 dager etter kampanjen er over og vil deretter bli slettet fra våre systemer. Vi går ut fra at det er greit for deg. Les mer om personvern her.