Sigrid
© Francesca Allen

Om initiativet

En «rider» er artistenes krav til alt fra sceneoppsett til mat og drikke backstage. Festival- og konsertarrangører strekker seg langt for å imøtekomme disse kravene. Denne posisjonen kan artistene bruke til å også stille miljøkrav der de opptrer.

Artister og musikkfestivaler sprer glede over hele verden, men avgir også et høyt klimaavtrykk. Vi vet at mange artister både er samfunns- og miljøengasjerte, og ønsker å gjøre tiltak selv. The Green Rider gir dem en mulighet til å minske sitt klimaavtrykk ved å sette enkle og tydelige krav til konsert- og festivalarrangører over hele verden. På denne måten bruker de sin betydelige innflytelse på en positiv måte.

Som en av Nordens største energi- og gjenvinningsaktører ønsker Fortum å adressere behovet for at festivaler driftes på en grønn og energivennlig måte. Derfor tar Fortum nå initiativet til «The Green Rider» sammen med Øyafestivalen.

Vi bruker informasjonskapsler for å analysere trafikken vår. Velger du å signere "The Green Rider" vil signaturen din vil bli lagret i 90 dager etter kampanjen er over og vil deretter bli slettet fra våre systemer. Vi går ut fra at det er greit for deg. Les mer om personvern her.